PIZZA SA PESTOM I PILETINOM
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Ingredients
- 170 g Pileća prsa, 6 oz
- ¼ čajna žličica Sol
- 2 prstohvata Papar
- Ulje zakuhanje u spreju (maslinovo, kokosovo…)
- Punozrnata tortilla
- Pesto umak, 3 jušne žlice
- 20 g Brokula (mala),¼ cup
- 15 g Sušena rajčica (na tanko narezana), ¼ cup
- 90 g Šparoge (odrezane na komadiće od 1-1.5cm), ½ cup
- 110 g Cheddar ili slični sir, ½ cup
Instructions
- Piletinu začinite solju i paprom. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pleh lagano premažite uljem u spreju, ili stavite papir za pečenje i stavite tortilju na protvanj. Podlogu pesta rasporedite ravnomjerno, ostavljajući vanjski centimetar slobodan za koru. Kombinirajte sve ostale sastojke, osim sira, u posudi za miješanje i mješajte dok se ne pomiješaju. Ravnomjerno rasporediti smjesu pokrivajući pesto. Prelijte sirom i pecite dok se sir ne otopi, a rubovi lagano prepeku (oko 10minuta). Posluži 1 veliku ili 2 male tortilje/pizze. Varijacije i opcijeZa raznoliku aromu pokušajte upotrijebiti ukusan humus, sušeni paradajz, tzatziki umak ili patlidžan kao zamjenu za pesto. Koristite sezonsko povrće kad god je to moguće, jer ima ne samo bolji okus, već i zdraviji prehrambeni profil. Za sirnu sortu umjesto cheddara možete upotrijebiti i mozzarellu ili fetu.