ČOKOLADNI CHEESECAKE
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Servings 2 osobe
Ingredients
- 250 g posnog / svježeg sira
- ½ cup low fat čokoladnog mlijeka
- 4 mjerica wheya ili kazeina od čokolade
- 5 jušnih žlica kikiriki maslaca
Instructions
- Vrijeme pripreme: 90minuta, ohladiti preko noćiZagrijte pećnicu na 180 °C. U blenderu kombinirajte svježi sir i čokoladno mlijeko s niskim udjelom masti i miješajte dok ne postane kremasto i glatko. Izvadite iz blendera i stavite u posudu za miješanje. Zatim dodajte proteinski prah i temeljito promiješajte. Na kraju dodajte maslac od kikirikija, jednu pojednu žlicu, miješajući dok ne postane glatko. Smjesu ulijte u mali ramekin. Dubinu protvanja za pečenje napola napunite vrućom vodom i stavite ramekin unutar posude pećnice tako da voda dođe otprilike do pola visine ramekina. Pecite 40-60 minuta, dok se lagano smjesa ne stegne na dodir. Zatim izvucite iz pećnice i ostavite da se hladi nekoliko sati. Kad se ohladi na dodir,stavite u hladnjak i ohladite preko noći. Poslužite hladno ili na sobnoj temperaturi.* Ramekin je mala glazirana posuda od keramike, plastike, nehrđajućeg čelika ili stakla koja se koristi za kuhanje i posluživanje raznih jela.