Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KREMASTA BANANA ZOBENA KAŠA

KREMASTA BANANA ZOBENA KAŠA

Prep Time 3 minutes
Cook Time 10 minutes

Ingredients
  

  • 240 ml Bademovo mlijeko, 1 cup
  • 60 ml Kokosovo mlijeko, ¼ cup
  • 40 ml Zobene pahuljice, ½ cup
  • 60 ml Voda,¼ cup
  • 25 g Whey/kazein protein od vanilije, 1 mjerica
  • Pola banane (oguljena i narezana na kolutiće)

Instructions
 

  • U malom loncu kuhajte bademovo mlijeko i kokosovo mlijeko na umjerenoj vatri. Dodajte zob. Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte dok se mlijeko ne upije (otprilike 7-10 minuta), povremeno miješajući. Kombinirajte ¼ šalice vode s proteinima u posebnoj posudi. Miješajte dok se protein ne otopi. Za glatku konzistenciju pomiješajte prah s vodom mikserom ili u procesoru hrane i miješajte dok se protein ne otopi. Zobene pahuljice prelijte proteinskom smjesom i bananama i poslužite.
    Varijacije:
    Ako volite da su vam zobene pahuljice mekše, dodajte ekstra 2-4 žlice vode u lonac prije dodavanja zobi. Ako želite izbjeći sve mliječne proizvode,zamijenite 1 šalicu mlijeka s 1 šalicom vode i ½ mjerice proteina u prahu ili 1 šalicom bademovog mlijeka. Za kremastiju smjesu, umjesto miješanja proteina s ¼ šalice vode, pokušajte kombinirati whey s ¼ šalice (60ml) jogurta. Ako želite da vam zobene pahuljice dobiju okus banane, dodajte ½ šalice (40g) pasirane banane nakon što zobene pahuljice krčkaju 5 minuta. Zatim nastavite kuhati još oko 2 minute.