Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LIMUNOV CHEESECAKE

LIMUN CHEESECAKE

Prep Time 1 hour

Ingredients
  

  • 250 g posnog/svježeg sira
  • 2 jaja
  • 150 g (¾ cup) stevia
  • 2 limuna, iscjeđena
  • ½ čajne žličice praška za pecivo
  • naribana korica jednog limuna 

NADJEV

  • 100 g ½ cup jagoda
  • 120 ml ½ cup voda
  • 1 čajnažličica stevia

Instructions
 

  • Zagrijte pećnicu na 190 °C. U blenderu miješajte svježi sir i jaja dok ne postanu glatke i kremaste teksture. Pomiješajte steviu i limunov sok. Na kraju dodajte prašak za pecivo i koricu limuna i dobro promiješajte. Smjesom napunite dva ramekina. Veliki protvanj napola napunite vrućom vodom. Stavite ramekine unutar posude za pečenje tako da voda dođe otprilike do pola visine ramekina. Stavite posudu za pečenje u kojoj su ramekini u pećnicu i ostavite da se peče 35 do 40 minuta. Kad završite s pečenjem, izvadite posudu za pečenje iz pećnice, a ramekine iz vode. Ostavite ramekine da se ohlade izvan protvanj s vodom. Kad se na dodir ohladi, stavite u hladnjak preko noći. Da biste napravili preljev od jagode, izblendajte jagode i vodu i smjesom prelijte kolačod sira.
    * Ramekin je mala glazirana posuda od keramike,plastike, nehrđajućeg čelika ili stakla koja se koristi za kuhanje i posluživanje raznih jela.