Skip to content Skip to footer

Dobrodošli

Tko sam ja? 
Sebastijan Orlić

Doktor znanosti inženjerske kemije, instruktor fitnessa u teretani i certificirani exercise nutrition coach koji se fokusira na primjenu znanosti u cilju promicanja dugovječnosti i kvalitete života te postizanja optimalnih životnih i sportskih performansi čovjeka.

Moja praksa se opsežno bavi nutricionističkim intervencijama, fiziologijom vježbanja, proučavanjem utjecaja zdravlja i funkcije mikrobiote te suplementacijom i farmakologijom s ciljem produžavanja perioda vitalnosti i  životnog vijeka (dugovječnost) uz istodobno poboljšanje zdravstvenog statusa čovjeka (kvaliteta života).

Ovdje možete saznati više o mom backgroundu i iskustvu, slušati me na podcastima kako govorim o svom radu, pristupu i istraživanjima ili čitati kolumne u kojima objašnjavam problematiku vezanu za prehranu, tjelesnu aktivnost, dodatke prehrani, zdravlje probavnog sustava, tematiku biološke dobi, dugovječnost i generalno kvalitetu života.

sebastijan-orlic-glavna-naslovna
Zašto sam napravio ovu web stranicu? 

Godine 2018. počeo sam dijeliti saznanja iz područja koja sam proučavao kroz blog sadržaj za Fitnes učilište. Uslijedile su zatim redovne mjesečne kolumne za lifestyle portale Naturala i Go Simple koje se objavljuju i dan danas. 

Danas, točnije otvaranjem obrta, ono što je započelo kao osobni blog o prehrani i tjelesnoj aktivnosti, preraslo je u web stranicu koju vidite ovdje: centar sadržaja koji neprestano raste, sa fokusom na proučavanje tjelovježbe, prehrane, metaboličkih bolesti i svih drugih tema vezanih za dugovječnost.

Moj željeni cilj s ovom web-stranicom je jednostavan: najnovije znanstvene spoznaje iz znanosti i industrije dugovječnosti (longevity) pretvoriti u sadržaj koji je svima dostupan, razumljiv, probavljiv i djelotvoran, uz pomoć istraživanja znanstvene literature i praktičnog djelovanja kroz rad sa klijentima i suradnje sa partnerskim kompanijama. 

Novi ste u ovome ili ste tek počeli proučavati?

Ako ste novi u području dugovječnosti i kvalitete života, na pravom ste mjestu. Najbolji način da naučite o toj grani znanosti, počnete shvaćati kako možete optimizirati vlastiti život i svoje performanse te ostati u tijeku s najnovijim istraživanjima jest pratiti blog sadržaj, slušati moja podcast gostovanja ili se javiti za direktnu suradnju putem kontakt forme ili preko e-mail adrese te broja mobitela.

DIPLOME I CERTIFIKATI
Pratite me na društvenim mrežama

Facebook

Twitter

Linkedin

Instagram

Pisao sam i u podcastima te TV gostovanjima pričao o raznim temama o kojima me često pitaju i koje zanimaju javnost. Te teme uključuje tjelovježbu, prehranu, metaboličke bolesti, ketozu, kolesterol, mikrobiotu, biološku dob, dugovječnost, intermittent fasting i još mnogo toga. Ako vas zanima neka tema i želite naučiti (puno) više, možete na ovoj stranici poslušati i pročitati o tome. 

Ako tražite nešto konkretnije, napravljen je detaljan popis tagova u cilju organizacije raznih tema i problematika, što će vam pomoći pronaći više informacija o određenoj temi.