Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VOĆNI PUDING

VOĆNI PUDING

Prep Time 30 minutes

Ingredients
  

  • voda prema receptu
  • 1 banana
  • 8 velikih jagoda 1 cup jagoda
  • 250 g 2 cups malina
  • 100 g ½ cup stevia
  • 4 mjerice wheya/kazeina od jagode ili vanilije
  • 3 čajne žličice mljevenog lana

Instructions
 

  • U srednje velikom loncu na srednjoj vatri zakuhajte 1 šalicu vode (240ml). Dok se voda zagrijava, bananu, jagode i maline narežite na komade. Dodajte komade voća u vodu na dvije minute. Nakon dvije minute ostavite plamen uključen i prebacite vodu i voće u blender. Izblendajte smjesu dok se svi komadići voća ne pomiješaju. Ulijte sadržaj natrag u lonac, dodajući steviu i miješajući. Ostavite da smjesa ponovo zakipi. Dok se voćna smjesa zagrijava, u zasebnoj posudi pomiješajte ½ šalice vode (120ml) i 3 žličice mljevenog lana. Nakon što voćna smjesa počne ključati, ulijte vodu i mljeveni lan u voće. Ostavite da kuha jednu minutu dok smjesa ne postane gusta. Maknite sa štednjaka i smjesu stavite u posudu ili u četiri zasebne čaše za posluživanje ili ramekine. Ostavite da se ohladi 10-15 minuta i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Kad završi, desert će biti poput želea.
    * Ramekin je mala glazirana posuda od keramike, plastike, nehrđajućeg čelika ili stakla koja se koristi za kuhanje i posluživanje raznih jela.